+36 22 404 255 / +36 20 977 7988

Téged is megérintenek a hírek, amelyek szerint 10-12 évünk van „megmenteni” az emberiséget? Aggaszt a hegyekben álló műanyaghulladék?

Ha igen, olvasd el, milyen változások történnek pl. az óceánjaink tisztításában, mire lehet jó a kihalászott műanyaghulladék, és MIT TUDSZ TENNI TE, itt és most, a monitorod előtt ülve!

A helyzet súlyos. A sajtó nem győzi harsogni: tengereink, óceánjaink nagy bajban vannak, több a hulladék a vizükben, mint a hal.

Óceántisztítás

Míg a hétköznapi emberek jelentős része egyáltalán nem foglalkozik ezzel a súlyos globális problémával, szerencsére akadnak olyan tenni akaró emberek, akik tehetségüket és tudásukat a változás szolgálatába állítják. Egy holland fiatal fiú, Boyan Slat középiskolás korában, egy görög nyaraláson szembesült a környezetszennyezés mértékével. Nem hagyta nyugodni a dolog. Kutakodni kezdett és megdöbbent azon, hogy senki sem foglalkozik komolyan a probléma megoldásával. Vállalta hát ő, hogy annak szentelje fiatal éveit, hogy rájöjjön, hogyan tisztíthatóak meg az óceánok a felhalmozódott szeméttől.

A fiatalember azóta már nem középiskolás, idén töltötte be a 24. életévét, és időközben feltalálta az óceántisztító gépet, aminek működésbe állításához felállított egy non-profit szervezetet és egy kutatócsoportot. A gép 2018. nyarán állt munkába.

Új, hasznos tárgyak óceáni hulladékból

Az óceán hulladékát, ha a teljes megtisztítást korábban nem is vállalták, de egyes cégek már egy ideje gyűjtik. Az így összeszedett műanyagokat újrahasznosítva pedig menő cuccokat gyártanak, amik legkevésbé sem hasonlítanak szemétre.

A világ egyik legismertebb sportcipőket gyártó márkája, az Adidas például lábbeliket készít az Óceánból kihalászott műanyagokból, a kényelmes matracairól ismert Billerbeck pedig Coral néven olyan termékcsaládot kínál, amely szintén óceáni műanyag-hulladékból származik.

A Billerbeck Coral ágynemű környezetkímélő, újrahasznosított és újrahasznosítható, teljesen tiszta, káros anyagoktól mentes óceáni műanyagból készül.

Milyen érzés belefeküdni?

Nem is hinnéd, mennyire puha, kényelmes! Anyaga páraáteresztő és hypoallergén, a kényelmet pedig a kiváló formatartása biztosítja.

Tegyél te is a hulladékmentességért!

A bejegyzés elején azt írtam, elárulom, mit tudsz tenni te az óceánok megtisztításáért, abból a meleg szobából, ahol most is ülsz. Már közhely, de igaz, hogy a pénzeddel szavazol. Szavazz hát vásárlásoddal a környezetkímélő márkák termékeire! Nagyon jó érzés, hogy úgy vásárolsz újdonságot, hogy közben nem rongálod szükségtelen mértékben a környezeted.

A Billerbeck Coral újrahasznosított hulladékból készült ágyneműcsalád megrendelhető a BEOO.HU webshopjában! Karácsonyi ajándéknak is remek!

Related Posts